Psykisk och somatisk förkylning

Henrik LarssonDet är högst sällsynt att jag är förkyld (måste ha ett bra imunförsvar) Men nu hände det, och jag kan inte minnas när det hände sist. Hur som helst så har den här förkylningen gett mig en tankeställare. Det var ganska överkomligt. Jag drack te med honung, hade filt på mig och sov mycket. Tankeställaren var: att det är lättare att kurera sig ur en somatisk förkylning än en psykisk ”förkylning”.

/Henrik Larsson


One Comment on “Psykisk och somatisk förkylning”

  1. Per-Ola Larsson skriver:

    Du har helt rätt! Jag minns en halsläkare på 1950-talet som sade att hälften av alla halssmärtor är ”psykiska halsar” som borde behandlas av psykiatriker för att undvika framtida psykisk sjukdom. Tänk om jag då lytt det rådet! Kanske RSMH skulle kunna medverka till psyksik ohälsa i ett tidigt skede börjar i halsen?

    Per-Ola Larsson


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s