Återhämtningsstrategier

kaisvvHej alla läsare…tillåt mig att få komma med lite strategier för återhämtning!

För egen del, har jag ej varit inlagd sedan den 25 november 1993, då jag studerade i Upsala. Det har blivit ett viktigt datum för min överlevnad, genom åren. När jag kommer på mig själv att tänka på det datumet varje år, så bidrar det med lite extra energi, för att komma över vissa svårigheter, under året…som en sorts milstolpe eller årsdatum! Det kallas nog också för: Tankens kraft!

Från början av min resa, bestämde jag mig, med lite hjälp av min läkare, att INTE bli sjuk igen, så att jag behöver bli inlagd. Och att man tar det ”ett år i taget”, räknas från 25 november. Och sen måste man inse och acceptera att man måste ha (i viss mån) medicin. Jag brukar jämföra det med att åka bil, med eller utan bälte.

Sedan behöver man ett fungerande socialt liv: för min del har det varit RSMH, bowlinghallen, min mamma, och de lönebidragsanställningar jag haft.

Och så det här med pengar, som man aldrig kan komma ifrån. Pengar är inte allt, säger vissa. Men det underlättar, säger jag. Samtidigt som det måste komma pengar från någonstans. Och just här, är jag väldigt kritisk till Försäkringskassan, som nobbar mig, både det ena och det andra – fast det inte är mitt fel!

För övrigt, så måste man självklart tänka på allt det där vardagliga, som: mat, motion, vila, sömn…osv…inte helt oviktigt, men så lätt att glömma bort.

Det var några goda råd från mig, som vandrat längs vägen…

…och till dig, önskar jag lycka till!

/Khai ChauKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s