Öppna vägar till arbetsmarknaden

RSMH hade häromdagen slutkonferens efter en fyraårig satsning för att visa hur man kan öppna vägar till arbetsmarknaden för människor med psykisk ohälsa. Projekt Öppna Vägar har bedrivits med stöd av Allmänna arvsfonden och i samarbete med aktörer inom både näringsliv och offentlig sektor.

Projektet har varit en naturlig följd av de erfarenheter vi fått bekräftade genom vårt 2008 Guldkornsbelönade och av Allmänna arvsfonden finansierade Återhämtningsprojekt. Framförallt att det idag saknas ett bra former för att stödja varje individs egenmobilisering. Att fyrkantiga utbudsprogram måste ersättas av mer flexibla och behovsstyrda med individen som nav. Bland konferensdeltagarna fanns inte bara de närmast berörda inom brukarrörelsen, utan även glädjande nog ett flertal från myndighetssverige, inte minst Arbetsförmedlingen, och även beslutsfattare och politiker med intresse för sakfrågorna. Bland annat fick jag chansen att byta ett par ord med den tidigare socialdemokratiske ministern Ylva Johansson som från oppositionens håll gav en positiv återkoppling till vad vi försökt åskådliggöra. Självklart ska vi också se till att de för dagen ansvariga ministrarna får del av de erfarenheter som vi kunnat dra och se från brukarrörelsen.  

/Jimmie Trevett

Förbundsordförande, RSMH


2 kommentarer on “Öppna vägar till arbetsmarknaden”

  1. DanMikaelKuss skriver:

    Jag hör röster men får bättre medicin idag.
    Ekonomin är svår men jag kämpar på.
    Vill bli medlem.


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s