Att se helheten

khai-bild-blogg-breddareKände ni till ett annat dolt handikapp, som många med psykisk ohälsa drabbas av, är förmågan att ta in alla detaljer på en och samma gång? Vi går omkring varje dag med, bildligt talat, förstoringsglas och betraktar världen genom den.

Detta kombinerat med ett orubbligt minne för allt det negativa, som hänt oss… då förstår ni kanske lite grann, hur handikappade vi blir?

Jämförelsevis, skulle man kunna tala om en statsminister, som känner sig tvungen att gå med i alla kommunfullmäktiges sammanträden i landet, samtidigt som han ska sköta jobbet som statsminister – om ni förstår vad jag menar?

En liten obetydlig detalj, kan många gånger förstöra en hel dag, till och med en relation för oss, fastän den inte borde göra det. Och den som mår sämst av det, är vi själva.

/Khai Chau


2 kommentarer on “Att se helheten”

  1. Jonas Bredford skriver:

    Väldigt intressant att du tar upp detta Khai! Just av denna anledning blir det extra absurt när dessa människor blir behandlade som obildade idioter som möjligen kan placeras undanskymda på något lager segregerade från den normalbegåvade personalen. I själva verket är de ju en fantastisk resurs som om man har förståelse för deras jobbiga tillvaro kan bli en stor tillgång för samhället!


Lämna en kommentar