Snart jul…

khai-bild-bloggOch så är vi inne i december-månaden, vilket får många av oss att börja tänka på julen, igen!

Vad innebär jul för dig? För mig har det betytt olika saker, genom åren, förstås.

Ett tag, kunde jag tänka att Julen, ja…. det var bara för de lyckliga, som hade både vänner och pengar! Man satt hemma och inbillade sig hur lyckliga alla andra var. Sen så började jag arbetsträna/ jobba på Akademibokhandeln, och då plötsligt vände det. Jag fick gå på deras julbord, som firman bjöd på och det var nog mitt första riktiga julbord med jobbet, som man säger. Och jag kunde uppskatta själva ledigheten istället för att nästan ha förbannat den, för att det blev så långtråkigt. På tomtenatta kunde jag vimla runt på stan och riktigt myste, och betraktade i smyg, hur alla sprang omkring och jagade julklappar.

På RSMH- lokalen visste vi att många satt ensamma hemma och hur viktigt det var att vi gjorde något åt det. Därför ordnade vi med julmat, och även om tiden var kort, så var det viktigt att vi poängterade det hela.

Och under något år åkte vi också och deltog i julfirande på RSMH-lokalen, i en grannkommun.

Nuförtiden innebär julen för mig att jag åker till min bror, som bor strax utanför Stockholm. Detta blir som en kontrast till min vardag i en ganska medelstor stad som Eskilstuna, för att sen återvända och betrakta stan med nya ögon!

God jul

Eller Bon Noel

/Khai Chau


2 kommentarer on “Snart jul…”

  1. johanrenjifo skriver:

    Hej till alla Jul-bloggare.

    Vilket intressant resa och sätt att beskriva hur livet såg ut från början från noll till slut. Jag hade exakt samma resa fast från olika håll.

    Jultraditioner var viktiga i vår familj oavsett om man trodde på Jul eller inte. Känslan som barn dog ut genom tider dvs. när man blev äldre.

    I smyg, så kan man inte neka att man själv börjar lägga koll på vad andra spenderar, konsumerism m.m.

    Har man gett upp den negativa inställning om Julen, så har man till slut vunnit strid mot juldepression.

    Skönt och veta att det finns fortfarande vuxna som njuter lika mycket som när dem var barn. Nu har man bokat in sig till en kyrka för att höra Julsång, på nytt!.

    God Jul, drick i mått!
    -johan90

  2. Marie Segerdahl skriver:

    Hej Kai Chau, jag önskar dig och alla andra RSMH:are i vårt avlånga land en GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT RSMH-ÅR !
    Tillsammans är vi starka och kan påverka på alla plan inom vård och omsorg för alla människor som någon gång i sitt liv har/haft erfarenhet av psykisk ohälsa.
    Med vänlig hälsning/
    Marie Segerdahl


Lämna en kommentar