Pengar är bra för nerverna

khai-bild-bloggJag fick chansen att delta på seminarie: ”Måste psykisk ohälsa leda till fattigdom?” den 9 april, på ABF-huset i Stockholm. Arrangörer var NSPH och Svensk Social Politisk förening. Trots att det var en kvällsaktivitet så var vi cirka 100-deltagare.

Kvällen inleddes med att RSMH:S ordförande Jimmie Trevett pratade med Lisa Lindh om egna erfaraenheter av psykisk ohälsa och ekonomi. De skötte det hela mycket proffsigt. Som föreläsare, kunde man bl.a. känna igen Kjell Broström, som varit i lång och trogen tjänst inom brukarrörelsen. Man frågade sig: om Psykisk ohälsa och fattigdom är det regel eller undantag? Vad tycker Du? För mig personligen har det alltid varit glasklart att så är fallet! Jag har kallat detta för Systemfel, bl.a. hos försäkringskassan, som inte delade ut sjukpenning till mig, utan kallade mig för Nollklassad.

 

Man kan faktiskt inte rå över, om man blir (psykiskt) sjuk FÖRE eller efter att man skaffat sig ett jobb. Jag hade velat ha med Försäkringskassan under kvällen , som deltagare så att de kunde lägga alla kort på bordet. För övrigt var det bra och mycket viktigt att seminariet var kostnadsfritt för att vi brukare ska kunna komma.   Till sist, vill jag hälsa till Alain Topor och tackade för en utomordentlig presentation av projektet i Blekinge där 100 personer fått 500 kronor extra i månaden under nio månader. Alain använde bitvis mig som levande exempel, innan jag sprang till kvällståget – och därmed missade reflektionen av riksdagsledamöter, som var sista programpunkten! Och så ett citat, som jag läste i någon ekonomi-bok, för längesen: ” Pengar, unge man, det är bra för nerverna!”

Hälsningar

/ Khai ChauKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s