Gör något med händerna

kaisvvDet kan vara en otrolig avkoppling för hjärnan när vi sysselsätter oss med händerna, rent mekaniskt!

Jag brukar spela bowling, faktiskt, denna ädla sport att fälla käglor. Kanske ligger det en dold krigisk känsla bakom, lusten att ”förstöra/rasera”, fast här är det under kontrollerade former förstås.

Andra sätt kan vara: plocka återvinningspapper, hänga tvätt, stryka kläder, diska, knappa på datorn, träna (kampsport, om man orkar).
/Khai Chau


4 kommentarer on “Gör något med händerna”

 1. Jag använde både hemarbete och promenader tillsammans med Kongnetivt tänkande när jag blev fri från svår oro/ångest. Att rekommendera, alla gånger!

  • rsmhbloggen skriver:

   Tack för din respons, Ulf. Just promenader har det också blivit för min del…på senare tid. I början var det helt omöjligt på grund av tunga medicinbiverkningar.
   Kul att du mår bra
   Med vänliga hälsningar

   Khai

 2. Marie Andersson skriver:

  Jag har också upptäckta detta, i mitt fall genom handarbete. Alla stirriga tankar, som far omkring som irriterande myggor, lugnas ned och allt fokus hamnar på det jag har för händerna. Ett nytt intresse har väckts, vilket gjorde att jag tog mod till mig och anmälde mig till en nybörjarkurs i stickning. Just nu lär vi oss att sticka sockar! 🙂

 3. rsmhbloggen skriver:

  Ja, så är det…det ena leder till det andra, eller hur?:-) Även när jag var som sämst, och fick gå på arbetsterapi, det vill säga träslöjd, kände jag mig mer ”levande” på något sätt, trots alla tunga mediciner… Kul att du kommit med på kurs- och träffar andra likasinnade med samma intresse.
  Lycka till
  Khai


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s