Katastroftänkande/neutralt tänkande

kaisvvJag är inte säker på hur det är med andra drabbade, men jag kommer på mig själv ibland, som jag kallar det, Katastroftankar. Jag vet inte var de kommer ifrån, men de är egentligen väldigt katastrof-betonade, och nästan alltid obefogade.

Vad kan man göra åt sådant?

Jag har också utvecklat någonting som jag kallar Neutralt tänkande, istället för Positivt tänkande, eftersom det senare är svårare att uppnå, när man är inne i den onda cirkeln.
Jag har funnit att det brukar lossna så småningom, om man börjar med att sysselsätta sig med någonting neutralt, det vill säga inte så känsloladdat. Till exempel lösa korsord, spela bowling, städa, diska, gå promenad med mera.
Man kan även besöka en neutral plats/lokal, för att koppla från tankarna: gå på bio, kanske!
/Khai Chau


3 kommentarer on “Katastroftänkande/neutralt tänkande”

 1. Inger Eriksson skriver:

  Hej Khai Chau Jag har verkligen kämpat med katastroftankar och har erfarenheten att det gällde
  mitt sätt att samla ihop olika som saker som behövde göras dåligt med pengar barn som behövde kläder o.s.v. Jag har med åren utvecklat något som heter fatalism att acceptera det som händer och att det ordnar sig. Visst det har tagit tid och jag vet inte om det är samma som du upplever vi har alla så olika erfarenheter. Önska dig lycka till med neutralt tänkande kanske det är samma sak. PS jag brukar städa lådor eller ha storstädning och räkna när det inte behövdes som sagt va vi har våra olika sätt att tampas med livet Kram Inger

 2. Henrik Larsson skriver:

  Låter bra tycker jag, det du säger. Jag känner igen mig i katastroftankar. Jag brukar kalla de för voodoo magic. Fråga mig inte vart jag fått det språket ifrån. Troligtvis en blandning av film/TV och rent hittepå

 3. rsmhbloggen skriver:

  Tack för er respons. Jag tror mycket på att vi ska prata öppet om våra besvär, både oss emallan – och även till allmänheten. Det är ett jätte-effektivt sätt att råda bot på problemet.

  Vänligen Khai Chau


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s