Vilka diagnoser betalar sig?

Henrik LarssonVar på en utvecklingsdag av vården med Hälso och sjukvårdsförvaltningen 26:e mars på fatburen. Vi delade upp oss i fokusgrupper. Vår grupp valde temat ”ersättningssystemet” Det som sitter kvar i mitt huvud är vad en ekonom i vår grupp hade att säga: ”Ja, och det värsta med ersättningssystemet är att ersättningen för en diagnos förändras under året, så man kan inte veta vilka diagnoser man ska sätta för att budgeten ska gå ihop vid årets slut”!!!

/Henrik Larsson


One Comment on “Vilka diagnoser betalar sig?”

  1. Per-Ola Larsson skriver:

    Det finns inget lagstöd för att driva sjukvården med ett sådant budgetsystem. Sjukvård ska enligt lag drivas enligt gällande lag samt vetenskap och beprövad metod.. Därtill kommer patientsäkerhetslagens föreskrifter.

    Kanske vi bör hjälpas åt i RSMH att kräva det av landsting och kommun!


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s