Inför sommaren

kaisvvHej vänner, vad har ni för tankar och känslor inför kommande sommaren? Jag vet att de flesta verkligen längtar dit, till sol och bad, som man säger. Själv så har jag dock haft negativa erfarenheter av den, tyvärr. Så här efteråt, har jag ändå kunnat hitta till anledningen varför jag blir sämre på sommaren.

Det är ju precis det här med ljus och värme: för mycket ljus, hela tiden, gör att jag inte kan varva ner, får sämre sömn med mera. Och när det blir ohyggligt varmt, så orkar jag inte med maten. Har läst någonstans att signalsubstanserna påverkas av ljuset, och för mig, i  negativ mening. Jag kan helt enkelt inte lugna ner mig, inombords. Lägg till att jag bokstavligen syns mer i dagsljuset, när jag går på stan – och blir tvungen att konfrontera med folks blickar…vilket är livsfarligt!

I år, har jag dock tagit tag i saken, och satt upp mörka gardiner i sovrummet, för att dämpa ljuset så mycket som möjligt. En mycket enkel men effektiv åtgärd. Bara man är medveten om sina problem, så är halva problemen löst. Jag tror det kallas för Sjukdomsinsikt…

I slutet av maj, förra året, blev jag bjuden till sol och bad, i Grekland, och det fungerade helt perfekt…men det är ju kanske inte alls samma sak, som att sitta instängd i min lägenhet, mitt inne i stan? När det är ”sommar och sol”, så vill man ju vara nära vid vatten och trevligt sällskap…annars så kan de sociala kraven kännas som för mycket! Det som sommaren är till för är att man ska kunna koppla av!

Trevlig sommar, när den kommer!

/Khai ChauKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s