Studie-terapi

kaisvvKan studier fungera som terapi? Hur låter det för dig? Det är en väldig skev uppfattning att människor med psykisk ohälsa inte kan studera eller att de är ”dumma i huvudet”. För att nämna ett enda exempel: professon John F Nash, som fick Nobelpriset i ekonomi 1994! ”A Beautiful Mind” är biofilmen som är tillägnad hans liv.

ALLA människor kan hålla på med studier. Alla kan börja studera på den nivå där de befinner sig. Att studera är ingen tävling mot andra människor. Var och en har eget ansvar att ta till sig kunskap, så mycket eller så lite som han/hon önskar.

Det kan fungera så att genom studier, styrs också tankar bort ifrån oro/ångest, förutsatt att det känns stimulerande och inte pressande.
Genom studier träffar man också andra människor, som delar samma intressen, samma värderingar och därmed bryts ensamhetskänslan något. Man är en i mängden! På längre sikt kan studier också leda till bättre utbildning och därmed bättre jobb.

/Khai ChauKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s