Regler för kommentarer på rsmhbloggen.se

Dessa regler och riktlinjer gäller för dig som vill kommentera inlägg på RSMHbloggen:

 • RSMH förhandsgranskar alla kommentarer. Det gör att det kan ta ett tag innan din kommentar syns på bloggen.
 • Vi förutsätter att du som kommenterar gör det för att du vill bidra till debatt på ett sakligt och konstruktivt sätt.
 • Vi utgår från att du som kommenterar uppger ditt riktiga namn.
 • Du är själv ansvarig för det du skriver och RSMH kan radera kommentarer som inte uppfyller bloggens regler för kommentarer eller bryter mot svensk lag.
 • Ett sakligt och vårdat språk är ett sätt att visa respekt för övriga användare. I din kommentar ber vi dig därför att undvika kraftuttryck och formuleringar som kan verka stötande.
 • Kommentarer som innehåller ren reklam tas bort.
 • Spam och massutskick via kommentarsfältet är förbjudet

Lagen

Du får inte publicera material eller göra uttalanden som strider mot svensk lag. Det innebär att du inte får förtala, förolämpa eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter. Du får inte heller publicera sådant som riskerar att betraktas som hets mot folkgrupp, barnpornografibrott, material som kan betraktas som olaga våldsskildring eller sådant som uppmanar till brott. Du får inte heller, genom innehållet i din kommentar, bryta mot upphovsrättslagen.

Överträdelser

RSMH har rätt att stänga av användare och radera inlägg som inte följer reglerna. Upprepade överträdelser kan leda till att din IP-adress blockeras för kommentarer på vår blogg. Olagliga inlägg kommer att polisanmälas.

Har du frågor om vår policy? Kontakta oss på rsmh@rsmh.se


One Comment on “Regler för kommentarer på rsmhbloggen.se”

 1. Seppo Mälkki skriver:

  NSPH startades, så vitt jag vet, för att ge alla föreningar som sysslar med psykiatri en starkare röst genom att den professionella sidan fick en motpart och inte femtio.

  Detta ger RSMH skrämselhicka, eftersom man av slentrian tror att RSMH är den starkaste rösten. Hade man hängt med i tiden kunde man faktiskt fortfarande ha varit det även idag. Dessutom är RSMH Riks medlem i NSPH.

  Har man däremot väl underbyggda argument funkar de säkert även i NSPHiG.

  (Att det med tiden bildats så många andra föreningar beror delvis på RSMHs eget agerande. Och i Stockholmsdistriktet finns det ett distriktsstyrelsebeslut på att inte gå med i NSPH Stockholm. Fascinerande tanke att inte gå med i något som inte ens existerar ännu.)

  Om RSMH i Göteborg känner sig överkörda är det nog deras eget fel – de har inte gjort sin röst tillräckligt hörd. Och om de inte får information från partners till NSPH, beror det på att NSPH inte distribuerar den tillräckligt bra till sina medlemsorganisationer. I så fall får ni ta NSPH i örat.

  Det är alltid viktigt att själv agera och bevaka och hålla omvärldskoll. Man kan inte sitta och säga ”De tar våra frågor” om frågorna aktualiseras först när de syns om någon annan tar upp dem. Framför allt flyger inga sparvar in i ens mun.

  RSMH borde för sin egen skull ta en paus och fundera på hur omvärlden ändrats sedan 1967. Hur många slutenvårdspatienter – den ursprungliga målgruppen – finns det att värva idag? Jag är själv med i Finska Krigsbarnsföreningen, där medelåldern hos medemmarna nu skjuter upp mot långt över 70-75 år. Var ska den föreningen finna nya medlemmar när det sista krigsbarnet från kriget 1939-1945 har dött?

  Hur många nya diagnosr och problem dyker det upp kontinuerligt – hur många nya målgrupper att värva medlemmar kommer det? Det finns gott om krigspsykoser och barn som far illa därute. Md lite kreatitivitet hittar man många verksmhetsfält för ett moderniserat RSMH, eller hur? Om man tar Fountain Houses regel att 1 av 4 har behov av psykisk hjälp någon gång, och t ex Stockholm växer med en ledbuss om dagen – ja, jag lämnar frågan öppen. Räkna själv.
  RSMH borde faktiskt kunna ha några hundratusen medlemmar…

  Några frågor till:
  Hur mycket arbetar RSMH Göteborg med framtidsfrågor?
  Är S den viktigaste bokstaven i RSMH eller är det M?
  Vet ni i Göteborg vilken medelålder ni har i distriktet?
  Har ni en stor skara av yngre medlemmar som står redo att ta över när de äldre avgår genom naturlig avgång?

  seppo@malkki.se


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s