Om Bowling

Jag brukar säga till mina bowlingkamrater att för dem så är det bara en idrott, men för mig är bowling också som en terapi. Till bowlinghallen kan man komma nästan alla tider på dygnet, man bowlar, träffas över en kopp kaffe och pratar om bowling, lite sport och så. Vi är som en enda stor familj, alla känner alla, alla strävar mot samma mål – att bli bra på bowling och ha kul!

Här i bowlinghallen, tar man vara på det friska – trots att alla redan känner till min psykiatriska bakgrund, så betraktar man mig inte som sjuk, snarare tvärtom! Man betraktar mig som en bowlare, en bowlingkompis. Det ena ger det andra, som man säger.  Jag har också med tiden fått olika slags förtroendeuppdrag. Stora eller små uppdrag spelar ingen större roll för mig . Det känns meningsfullt att få bidra och hjälpa till, efter egen förmåga.

Förutom RSMH, så funkar även bowlinghallen som en bastrygghet i tillvaron, i vått och torrt. Hit brukar jag komma ner för att ”landa”, när det stormar för mycket  i livet – och man är välkommen varje gång. Dessutom får man inte glömma bort motionen. Trots att det tillsynes verkar stillsamt är bowling motion. Det är alltid bättre med lite motion än ingen motion alls! Så, bowla lugnt – så hörs vi!

/Khai ChauKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s