Måste man vara glad när det är vackert väder?

Det finns en allmän förväntan att jag ska vara glad och positiv bara för att det är fint väder ute. Jag kan snarare bli så att jag blir nedstämd för att alla förväntar sig att vackert väder gör oss glada.  
Sol och vackert väder innebär att jag förväntas göra saker och vara utomhus, men jag kanske inte vill det. Jag kanske vill ligga under mitt täcke och gråta trots att solen skiner från en klarblå himmel. Sluta ställa krav på att vackert väder = glädje.  

Vad innebär att det att vara stark? Folk säger ofta till mig att jag är stark.  Men vad har jag egentligen för val? Jag är stark för att jag måste vara det. Jag är en krigare för att det finns inget annat val. Min familj och framförallt mina barn är mitt allt.  
Det är för deras skull jag fortsätter vara stark, trots att jag egentligen inte orkar mer.  
Jag försöker hitta återhämtning för att orka lite till.  

Jag ska alltid förstå och stötta oavsett vad som händer. Alla förväntar sig att jag förstår och bemöter allt på ett bra sätt.  
Lågaffektivt bemötande och empati samtidigt som jag tränger undan mina egna känslor och tankar.  
Jag gör allt för min familj, även om det inte alltid blir rätt.  

//Lindha Holmqvist
 
 


2 kommentarer on “Måste man vara glad när det är vackert väder?”

  1. Ewa Gustafsson skriver:

    Vi alla duger för vilka vi är oavsett hur vi mår. Försök inte nedvärdera dig själv. Andra kan ha åsikter men tänk på du är värdefull och bry dig om dig själv med. Att må dåligt är många som gör och önskar verkligen andra kan förstå. men den som ej varit i eller gått igenom samma situation bär ej på tillräcklig kunskap eller förståelse fullt ut. Jag önskar ändå så framöver det lättar stegvis för dig… viktigt är komma ihåg du är värdefull oavsett!/ Ewa

  2. Verkligen inte! Jag gillar inte när det är för varmt ändå ^^; Fast jag förstår att pressen finns i samhället, därför att man, på sätt och vis. förväntas må bra när det är varmt. Väldigt frustrerande.

    Kram!


Lämna en kommentar