Självförtryck

kaisvvJag gick på en föreläsning, som hölls av psykoterapeut. Och jag minns speciellt en viktig sak, som han sa: den som blir förtryckt, lär sig att förtrycka sig själv!
Så fungerar den mänskliga hjärnan.

Då förstår ni nog, vilket allvarligt hinder detta är/varit, för en person att återhämta sig. Så länge personen håller på med självförtryck, och kanske hela tiden, ges det inte en chans att utvecklas, att bli bra igen.

Vanans makt håller gärna en kvar i en sak, även om det inte alltid är så hälsosamt. Det känns ”tryggare” att hålla på med någonting, som man alltid har gjort! Att hitta ett sätt att bryta tankemönster här, vore nog lämpligt. Ofta inträffar det, när människor påbörjar t.ex. en ny hobby, träna kampsport, som är nyttigt och utvecklande för både kropp och själ. Här frigörs den inneboende energi, på ett positivt sätt, under kontrollerande former, som det brukar heta. När en person väl återvunnit självrespekten, inser han/hon också att han/hon inte behöver förtrycka sig själv längre! Och hon blir mer harmonisk, med sig själv och andra.

/Khai ChauKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s