Presentation av kvalitetsmått

Idag ska RSMHs dokument Kvalitet ur ett brukarperspektiv presenteras inför publik på ABF-huset i Stockholm. Jag ser fram emot att dokumentet sjösätts och förhoppningsvis kommer till stor användning i våra föreningar runt om i landet. Dokumentet innehåller en rad frågeställningar inom olika områden som påverkar livskvalitén för människor med psykisk ohälsa. Meningen är att det ska användas av representanter för RSMH i brukarråd, samverkansforum eller i diskussioner med beställare. Med kvalitetsmåtten som stöd är det lättare att vet vilka krav vi kan ställa och det blir lättare att ställa samma krav runt om i landet.

Före presentationen av kvalitetsmåtten kommer Ann Jönsson från Socialstyrelsen att presentera sitt arbete med att ta fram en vägledning för brukarinflytande. Jag hoppas att vi under seminariet kan förse henne med värdefull information för hennes fortsatta arbete.

En nyhet för dagen är att seminariet kommer att sändas via webben på ABF play och går att följa på datorn var du än befinner dig. Filmen ligger också kvar i efterhand på sidan så att den går att använda i utbildningar eller lokala konferenser som ordnas av RSMH-föreningen i samarbete med ABF.

/Jimmie Trevett

Förbundsordförande, RSMH


One Comment on “Presentation av kvalitetsmått”

  1. Per-Ola Larsson skriver:

    Hej
    Ni skriver t ex helt korrekt att alla som vårdas enligt LPT ska ha en vårdplan. Men Ni glömmer 3 f § HSL. Syftet med Regeringens förslag i prop 2008/09:193 var att sjukhuset ska skickas inskrivningsmeddelande till öppenvården och kommunen för alla (10 – 11 §§ kommunala betalningsansvarslagen, som fortfarande gäller), så att öppenvård och socialtjänst ska kunna förbereda en vårdplan, innan patienten lämnar sjukhuset. På Östermalm diarieför man inte ens sådana meddelanden – än mindre blir det några vårdplaner. Vore det inte bättre att Ni kräver av t ex SKL att de ser till att deras medlemmar kommuner & landsting tillämpar gällande lag?


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s