Dator och internetuppkoppling

För mig och mina kamrater känns det jätte-angeläget att ha tillgång till dator och internet. På något sätt, så passar det oss bättre med just den formen av socialt umgänge. Man behöver inte synas eller höras. Det känns tryggt att kunna gömma sig bakom dataskärmen och ändå ha kontakt med andra.   Samtidigt har många av oss med psykisk ohälsa helt enkelt inte råd. Eller så är det ett mycket ekonomiskt kännbart nöje. Vilket det också är om man inte är datoriserad eftersom det förutsätts att man ska vara det i så många sammanhang idag. Inte minst i kontakt med försäkringskassan och andra myndigheter.

Därför borde man få ekonomisk hjälp från till exempel Försörjningsstödet och/ eller Handikapp-ersättning. Då har vi kommit en bra bit på vägen!

Hoppfulla hälsningar
/Khai Chau

Exempel på avslag för stöd till internetuppkoppling från februari 2012


4 kommentarer on “Dator och internetuppkoppling”

 1. Hans Kihlström skriver:

  Du har så rätt Khai och som framgår av rättsfallet tycks Socialstyrelsen hålla med dig. Kanske kan det bli en ändring, men det blir svårt att övertyga regeringen men kanske skulle en motion i ärendet gå igenom i riksdagen.

  • rsmhbloggen skriver:

   Hej Hans! Kul att Du håller med mig…och även Socialstyrelsen. Då har vi nog kommit en bra bit. Frågan är: vem är det nu som ska ta tag i det hela? Vi ses på Förbundsrådet?
   Mvh Khai Chau

 2. Elin Zickbauer skriver:

  helt rätt att man inte har råd men att det sammtidigt känns tryggt att kunna gömma sig. Så bra skrivet!!!!

  • rsmhbloggen skriver:

   Tack Elin, för din kommentar…visst är det så! Tyvärr är detta också någonting som man inte pratar om, utan har bara tagit för givet. Men vi ska fortsätta kampen för att få genom våra rättigheter i samhället. Vänligen Khai Chau


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s