Breiviks diagnos

Jag läser med stort intresse, i dagens DN, Johan Cullbergs analys av Breiviks diagnos: paranoid schizofreni. Cullberg varnar för att använda sjukdomsbegreppet i värderande syfte. Han skriver bland annat: ”Det är viktigt att man inte tror att beteenden som vi hatar och fruktar och just därför tycker är abnorma ska klassas som sjuka. Då insnävar vi vår syn på den psykiska friska människans onda kapaciteter liksom vi otillåtligt vidgar sjukdomsbegreppet.” Läs mer: http://www.dn.se/debatt/breivik-ar-tillrackligt-frisk-for-att-straffas

/Jimmie Trevett

Förbundsordförande, RSMHKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s