En jul är lyckad när jag själv orkar känna magin 

Lindha med blont hår och glasögon, står i ett kök.

När jag var liten var julen magisk och helt underbar. Jag minns mina barndomsjular med glädje. Alla dofter, färger och ljud.  
Idag när jag är vuxen så förstår jag att det var mina föräldrar som skapade den magin.  
Ett tag under min äldsta sons uppväxt hade jag stora krav på mig själv om att återskapa den magi mina föräldrar gav mig.  
Jag blev stressad och ställde höga krav på perfektion.  Vilket gjorde att jag själv var för trött för att orka njuta av julen.  

Idag är mina barn större och jag har sänkt kraven på mig själv. Allt behöver inte vara perfekt, det är okej med halvfabrikat och köpt godis. Det viktiga är att vi är tillsammans, det är den riktiga magin med julen.  
En jul är lyckad när jag själv orkar vara med och känna magin igen. Att få känna samma känsla jag gjorde som liten. 

Egentligen tycker jag hela december är magisk, att bygga upp en förväntan hos barnen som sedan mynnar ut i en underbar julafton är mitt mål.  Det behövs inte så mycket egentligen. Pynt hemma, lite bus från en Nisse, att öppna kalender varje dag och ha adventsfika med tända ljus på söndagarna hela december.  
Jag har lärt mig att delegera och inte göra allt själv. Teamwork är bättre för välmåendet och hälsan. Jag vill fira många jular till med min familj.  

God jul alla underbara medmänniskor. 

/Lindha Holmqvist 



Lämna en kommentar