Ångestparaden

Igår var en härlig dag. Vackert sommarväder och en massa RSMH-vänner och andra personer inom brukar- och anhörigrörelsen som samlades på Medborgarplatsen för att visa att vi finns. Vi var ca 3-400 personer som med stolthet gick i en parad ned till Kungsträdgården. Vi i RSMH hade en banderoll med texten: Bryt ensamheten. Andra budskap var: Våga prata om psykisk ohälsa, Rätten att få vara sig själv och Från patient till person. Paraden väckte uppmärksamhet också för att ett band på en lastbil spelade glad och medryckande musik. Många av de som var ute och gick eller var på väg hem från jobbet  sken upp när de såg vår parad. Festen fortsatte sedan i Kungsträdgården med underhållning och tal.

Det är viktigt att vi vågar stå upp för de personer vi är, visa att vi finns och tillsammans påverka attityder och fördomar till personer med psykisk ohälsa.

/Jimmie Trevett

Förbundsordförande , RSMHKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s